Beim Zitieren dieses Dokumentes beziehen Sie sich bitte immer auf folgende URN: urn:nbn:de:hbz:5-46194

Rechts- und Staatswissenschaftliche Fakultät - Jahrgang 2017

Titel Essays in Behavioral and Experimental Economics
Autor Adrian Hillenbrand
Abstract In this work I study the impact of different types of frames on decision making behavior. I show that the visual frame of disclosure documents influences investment and beliefs into a mutual fund. In the second part of the Dissertation I use eye-tracking to shed light on the underlying processes of framing effects. Finally, I show that framing has a strong impact on leader and follower behavior in a public goods game with leadership.
Komplette Version pdf-Dokument (4,5 MB) Hier können Sie den Adobe Acrobat Reader downloaden